Default size sk rmklipp 2015 08 24 12.47.22

Matglad

Appen är ett verktyg som hjälper till när man väljer, handlar och tillagar mat. Vi vill stimulera matlusten och matglädjen – och då kan appen ge praktiska tips och råd för att underlätta i vardagen.

Måste man ha en app för att kunna göra det? Ja, vi är övertygade om att det är en bra idé. Många med intellektuella funktionshinder tycker om att använda ny teknik – det blir allt vanligare. För unga idag, även inom denna målgrupp, är både datorn, telefonen och surfplattan viktiga i vardagen.

Allt material utgår från läckra bilder på maträtter som kopplas till pedagogiska recept anpassade för målgruppen. Det innebär att det finns text på enkel svenska och även tal, så att man kan få informationen uppläst.

Appen ger möjlighet att ge informationen i receptet steg för steg och har bildserier på olika moment. När man planerat sin matsedel kopplas den direkt till en inköpslista som man kan skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta. Recepten är anpassade med symboler för olika svårighetsgrad.Matglad.nu

Ansvarig Kontaktperson

Birgitta Toll
birgitta.toll@boras.se

Margaretha Frost Johansson
margareta.frost@hushallningssallskapet.se

Gästbloggare